motstar-wpc-wood-vatten

Motstår WPC trä vatten?

WPC-trä är vattentätt

Vad är WPC trä? Är WPC-trä vattentätt eller vattentätt? När det gäller WPC-trä är många människor förvirrade. För att lära dig mer om WPC-trä, se den här artikeln.

Blir WPC-trä skadat av vatten?

Vatten färdas upp och ner längs ett träds längd i vävnaderna som utgör träet. Även efter att trädet har avverkats och dess stam har sågats till brädor, fortsätter dessa fibrer att lagra vatten. I själva verket påverkar denna fukthalt proportionerna av ett stycke avhugget virke. En träskiva som är formstabil har en fukthalt på ca 20 %. Ett problem uppstår när fukthalten är större än 30 % av skivans vikt.

Fibrerna börjar splittras om vattnet tillåts vara kvar inuti dem. Denna process kan påskyndas genom expansion av kvarhållet vatten under en frysning. Detta fria vatten skapar sedan förutsättningar för tillväxt av svamp och andra mikrober som bryter ned trä.

Hur kan jag välja WPC-trä som är vattentåligt?

Ett vattentätt material skiljer sig mycket från ett som är vattentätt. Vatteninfiltration kan tolereras av material som är vattentåliga. Ett sådant material kommer till viss del, men inte helt, att motstå vatteninfiltration. På samma sätt som detta, eftersom vatten inte lätt kan penetrera WPC-träddäck, är det vattentåligt. Vatten kommer inte helt enkelt att sippra genom en WPC-träddäck om den placeras i anslutning till en brygga eller en pool.

När det är helt nedsänkt i en pool eller damm kommer detta material inte att absorbera vatten, till skillnad från vattentäta material. Ett vattenbeständigt material kan absorbera vatten när det är helt nedsänkt även om vatten inte lätt kan passera genom det, nu när skillnaderna mellan de två har gjorts uppenbara. Ett vattentätt ämne, å andra sidan, absorberar inte vatten, inte ens när det är djupt begravt. Motstår WPC Wood vatten? 

Hur kan jag vattentäta mitt WPC-trä?

Köp nu: Marine Komposittrall

Börjar med trädäcksbrädorna överst, vattentätning appliceras. WPC-brädor av märket Trex kräver inte ytterligare vattentätning eller tätning. Trex trädäck är tillverkat av 95 procent återvinningsbart material, så det kommer inte att ruttna eller skeva och behöver inte målas eller färgas. När man bygger ett trädäck är det oftast bra att ge ytterligare skydd. Vinylmembran, beläggningar och tätningsmedel används oftast i dessa metoder.

Förseglare

Om du använder träskivor måste träet tätas och konserveras ordentligt. Genom att förhindra att vatten når träets porösa ytor kan en klar tätningsmedel minska risken för röta. Vattnet på ditt däck ska bubbla upp som en vaxad bil. Om inte, är det troligtvis dags att återförsluta. De flesta byggare föreslår tätning av trädäcksbrädor vart tredje till vart tredje år. För mer information, se tätningsmedlets tillverkares anvisningar.

Beläggningar

Eftersom däckbeläggningar är ett tjockt material som används för att lackera och vattentäta ett däck, tror vissa människor att beläggning är det bästa sättet att skydda däcket. De kan vara gjorda av latex, emalj, akryl, flytande gummipolyuretan eller andra byggmaterial. Innan en ny beläggning appliceras måste ytan rengöras.

Det färdiga resultatet kan vara halkbeständigt och finns i en mängd olika färger, så förarbetet är fördelaktigt. Alla gillar inte beläggning eftersom det kan vara svårt och komplicerat. För att applicera en enhetlig beläggning kan du använda en borste, roller eller spray. Förutom den tid som krävs för rengöring och applicering behöver beläggningen tid att torka och fästa på däcket.

Slutsats

Även om det inte är vattentätt, är WPC-trä vattentåligt. Ditt golv kan skadas om vattennivån går över gränsen. Som ett resultat måste du skydda dig mot att för mycket vatten kommer på ditt WPC-trä.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *