Trädäck och WPC-trä

Vilket är bättre, Trädäck och WPC-trä ?

Trädäck och WPC-trä

Behöver du material som håller och håller hög kvalitet? Är du kluven mellan att använda WPC-trä och trä? Det har varit mycket diskussion om huruvida material är överlägset i åratal eftersom traditionalister fortfarande gillar trä och det finns många missuppfattningar om WPC-trä. WPC-trä har ett träliknande utseende. Egenskaperna hos trä och WPC-trä kommer att diskuteras mer i detalj i den här artikeln. Fortsätt läsa

Trädäck

Den vanligaste typen av golv bland individer fortsätter att vara trägolv. Vi har vetat att det är ett beprövat material med tilltalande utseende från tidernas begynnelse. Att använda trä har flera fördelar, inklusive pris, hållbarhet och tillgänglighet i en rad olika material, som cederträ och redwood.

Underhåll

Även om WPC-däck är gjord för att se ut som trä, kan inget material matcha originalet i exakthet. Vissa människor är helt förälskade i träets rustika skönhet, och de väljer alltid trä framför andra byggmaterial. Trädäck behöver fortfarande mer tid, pengar och ansträngning att underhålla samtidigt som de är mer hållbara. De flesta däck kräver en grundlig ombehandling vartannat till femte år, vilket innebär slipning, rengöring, färgning eller målning och försegling. Om däcket inte underhålls kommer det att försämras och slutligen ruttna. Vad väljer du WPC-trä?

Livslängd

Dessutom är exponering för utomhus eller konstant användning kända för att orsaka trädäck att splittras eller skeva. Detta är extremt tydligt i tryckimpregnerat trä. Men ett välskött däck kommer sannolikt att hålla i minst 20 år. Denna tidsram är utmärkt om den hanteras på rätt sätt, även om den fortfarande inte är lika lång som komposit.

Köp nu: Smart Komposittrall

Hur fungerar WPC-trä?

Exempel på WPC-trä inkluderar trädäck, plywood, parallams och OSB. Det finns många olika typer av WPC-trä som skapas genom att kombinera återvunnen plast, fibrer, trådar, sågspån eller små träbitar. WPC-träs styrka och hållbarhet kommer från användningen av faktiskt trä i dess konstruktion. De är ett relativt nytt material jämfört med mer traditionella kompositer som MDF eller spånskivor, trots att de är ganska populära. Ibland kallas det trä-plastkomposit, konstruerat trä eller tillverkat trä (WPC).

WPC trä applikationer

Var som helst, inklusive skåp, möbler, golv, och sidospår, etc., kan WPC-trä användas. Även om det är billigare än äkta trä, är WPC-trä lika robust och ser likadant ut. Många företag undviker att använda WPC-trä när de bygger på grund av kemikalierna som användes för att blanda och limma träpartiklarna.

Varaktighet

Eftersom det är resistent mot element, insekter. WPC-trä är vattentät .är WPC-trä mer hållbart än trä. Det motstår att lätt brytas ned av miljön. Om det används på rätt sätt har WPC-trä en livslängd på 20 till 25 år.

Vilken typ av material är idealisk?

Trädäck och WPC-trä. Materialet är beroende av dina krav och hur du behandlar det. Livslängden på ett material kan förlängas genom korrekt underhåll. Trä kräver större omsorg jämfört med komposit. När du tänker på kostnaden för underhåll är trä dyrare än WPC-trä, samtidigt som det först verkar vara billigare. Om du letar efter ett billigare alternativ med en lägre initial investering och faktiskt bryr dig om att ha det “naturliga utseendet och känslan”, kan trä vara ditt bästa alternativ. Om du vill ha en kortlek som håller i åratal med lite omsorg, kan WPC eller PVC vara ett bättre val. Trots att de kostar mer än trä, kommer dessa produkter att spara pengar.

Slutsats

Trädäck och WPC-trä: Oavsett vilken typ av däckmaterial du väljer, se till att din entreprenör väljer ett föremål av hög kvalitet. Nyckeln till att ditt WPC-trä håller är korrekt installation, premiummaterial och frekvent underhåll. Efter att ha vägt dina krav, reservera ditt material på ebygghandel.

För mer information om komposittrall besök vår hemsida: https://ebygghandel.se

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *