Vad är WPC Wood?

Vad är WPC trä?

På grund av sin styrka och vackra skönhet har WPC-trä varit mycket efterfrågat. Men i den här uppsatsen kommer vi att undersöka produktionen och tillämpningen av WPC-trä.

WPC trä

Trästrängar, fibrer eller brädor sammanfogas för att skapa WPC-trä. Det kallas ofta för trä-plastkomposit (WPC), tillverkad kartong eller konstruerat trä när det är gjort av termoplaster och träfibrer. Genom att använda ligninrika resurser, inklusive hampstjälkar, sockerrörsavfall, råg och vetehalm, Komposittrall varor gjorda av växtbaserade fibrer. Polymer och trämjöl kan kombineras genom att tillsätta kemikalier.

Var kommer WPC-trä ifrån?

WPC-trä är tillverkat av samma löv- och barrträd som används för att tillverka timmer, men istället för att använda träavfall och sågverksrester, skapas det genom att blanda krossade träpartiklar med uppvärmd termoplast. Vissa människor kombinerar och bearbetar ingredienserna för att skapa pellets, som sedan smälts om och formas till önskad form. Andra skapar den färdiga produkten med hjälp av en enstegs blandnings- och extruderingsmetod.

Köp nu: Classic-komposittrall

De mest använda termoplasterna är de som är gjorda av polyeten och kan antingen vara jungfruliga eller återvunna. Ytterligare komponenter som UV-stabilisatorer, färgämnen, kopplingsmedel och smörjmedel kan läggas till för att skapa en produkt som är perfekt lämpad för dess funktion. Sedan kan former som är både solida och ihåliga skapas.

Typer av WPC-trä

Det finns två varianter av WPC-trä.

Plywood

Plywood, den första WPC-träprodukten, skapas genom att värma upp ark av korslaminerad faner och foga dem med lim som tål fukt. En annan är fiberboard, som tillverkas genom att värma och applicera högt tryck på en blandning av syntetisk harts och träflis eller sågspån. Under tiden pressas vax och ett hartsbindemedel till träflis eller sågspån för att göra spånskivor.

Orienterad strandbräda

Orienterade strandbrädor är gjorda av trästrängar arrangerade i lager och fästa med fuktbeständiga lim. Det gör WPC trä vattentåligt. De korsorienteras sedan för att ge panelens styrka och styvhet. Limträ skapas genom att kombinera dimensionellt virke i strukturella pelare eller balkar, till skillnad från laminatfaner, som kombinerar tunna träfaner till en stor ämna som kan användas för takbjälkar, balkar, pelare och fogar.

Användning av WPC-trä

I byggprojekt används WPC-trä produkter i stor utsträckning istället för stålbjälkar och -balkar. De kan tillämpas på en mängd olika uppgifter, inklusive att bygga både bostäder och företag. Men utomhusdäcksgolv är där de oftast används. Dessutom används de ofta för landskapsprojekt, staket, bänkar, fönster- och dörrkarmar, räcken och beklädnad. Även om det kan användas i de flesta fall där massivt trä normalt skulle användas, är WPC-trä också att föredra för platta möbler på grund av dess låga produktionskostnader och lätta egenskaper.

Hur skiljer sig trä och kompositer?

Trä

Trä är ett av de mest använda byggmateriale. Det finns flera typer av trä, och alla har fördelar och nackdelar. Det används inom konstruktion för en mängd olika uppgifter, såsom produktion av balkar, stolpar, staket, golvbeläggning, hardscaping och landskapsplanering, för att nämna några. Trä används fortfarande ofta nuförtiden på grund av dess robusthet, prisvärdhet och tillgänglighet.

Sammansatt

En beläggning av plast läggs till trä för att skapa komposit, ofta känd som plastträ. Det är ett väldigt nytt koncept som först dök upp i början av 1990-talet. Men på grund av alla dess fördelarna med WPC trä blev den snabbt populär. Den kan användas i konstruktioner istället för trä och vice versa. Den mest populära användningen för plast-trä är produktion av WPC-material.

Slutsats

Den bästa ersättningen till äkta trä är WPC trä. Den har en stark träig stämning och är anpassningsbar nog att anpassas till vissa krav. Men är när deras underliggande tillverkningsteknik utvecklas ser framtiden ljus ut.

För mer information om WPC trä, besök vår hemsida: ebygghandel.se

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *